opdrachtgevers / alle zzp’ers / zzp’ers per vakgebied / gecertificeerde steigerbouwers

gecertificeerde steigerbouwers gezocht?

vind jouw zzp steigerbouwer!

actuele aanbod van zzp steigerbouwers

Sector

Discipline

Locatie

Startdatum

geen zzp steigerbouwer kunnen vinden?

wij hebben een netwerk van meer dan 500 zzp’ers.

 

gecertificeerde steigerbouwers.

Een steigerbouwer, iemand die ook wel steigermonteur wordt genoemd, is iemand die verantwoordelijk is voor de montage en demontage van steigers bij (grote) bouwprojecten. Tevens is hij verantwoordelijk voor de realisatie van constructie-ondersteuningen, denk hierbij aan betonconstructies. Bij steigerbouwen is het erg belangrijk dat de veiligheid in acht wordt genomen, omdat er slecht of nalatig werk enorme ongelukken kunnen ontstaan.

Vóór 1 januari 2017 was het voldoende om het certificaat Steigerbouwer A of Steigerbouwer B te bezitten. Echter zijn de regels vanaf 1 januari 2017 verscherpt en dien je aan te kunnen tonen dat je het juiste niveau bezit. Om gecertificeerd steigerbouwer te worden zijn daar drie mogelijkheden voor, namelijk: een diploma op mbo-niveau, een branchecertificaat met een persoonscertificereing of een EVC-traject dat leidt tot een mbo-diploma.

Gecertificeerde steigerbouwers

De steigerbouwers die voor voor 1 jaunari 2017 in bezit waren van een Steigerbouwer A certificaat moesten in 2016 het examen Monteur Steigerbouw volgen, volgens de regels van de persoonscertificering. Na succesvolle afronding ontvangt de gecertificeerde steigerbouwer een onder persoonscertificering verstrekte branchecertificaat Monteur Steigerbouw dat vijf jaar geldig is. Indien de steigerbouwer in bezit was van het branchecertificaat Steigerbouwer B, heeft hij of zij het examen voor 1e Monteur Steigerbouw moeten volgen.

De gecertificeerde steigerbouwer ZZP’ers hebben een relevante werkervaring, hebben een geldig diploma Basisveiligheid VCA en de benodigde branchecertificaten. Wij van Hesko, gaan voor 100% vaktalent.

Wij zijn als landelijke personele dienstverlener gespecialiseerd in de inzet van (internationaal) vaktalent in de Techniek, Bouw, Metal, Industrie en schildersbranche. Werkvelden die voor ons geen geheimen kennen. Door onze kennis van de praktijk en jarenlange ervaring. Werving en selectie van ZZP’ers en vaktalent zit ons in de genen. De nadruk het bruggen slaan tussen ZZP’ers en opdrachtgevers in de (af)bouw en vormen samen met alle partijen de fundering van elk project. Dat doen wij voor de droge afbouw van A tot Z. Onze ZZP’ers staan garant voor vakmanschap!

Wij zijn een grote speler op de afbouwmarkt met een enthousiast team van monteurs, stukadoors, timmermannen en nog veel meer. In het hele land werken wij mee aan grote en kleine projecten op het gebied van afbouwmontage.

wat doet een steigerbouwer?

De werkzaamheden van steigerbouwers zijn doorgaans de volgende:

 • Bekijken en interpreteren (in acht nemen) van constructietekeningen en –schetsen
 • Doormiddel van (veiligheids)voorschriften voorbereiden op de bouw
 • Op- en afbouwen van ondersteuningen voor betonconstructies
 • Steigeronderdelen vervoeren of het begeleiden van het vervoer
 • Verzorging bieden aan benodigde gereedschap, machines en apparatuur van een gecertificeerd steigerbouwer, waaronder hijskranen, schroefmachines, takels en hamers
 • Herstellen van onvolkomenheden om ongelukken te voorkomen
 • Het nakijken en keuren van steigerconstructies
 • Kwaliteit bewaken van de geplpaatste constructies
 • Monteren en demonteren van bouw- en systeemsteigers voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten
 • Overleggen en rapporteren met en aan de leidinggevenden of voormannen op de bouw
 • Zeilen en netten plaatsen en bevestigen aan steigers
 • Werkplek opruimen en opgeruimd houden

op zoek naar een gecertificeerd steigerbouwer?

Al onze vakmensen en specialisten waarmee wij samenwerken hebben jarenlange ervaring met het werk dat zij doen. Aangezien wij als het ware de bemiddelaar tussen gecertificeerde steigerbouwers en opdrachtgevers zijn, vinden wij het zeer belangrijk dat ze je goed te woord staan, volledig gecertificeerd en veilig kunnen omgaan met de klussen zoals de jouwe. Van tevoren en tijdens de klus denken we graag met je mee hoe je het best geholpen wordt. De werkzaamheden worden volgens specifieke afspraak en op korte termijn uitgevoerd door een van de ZZP’ers.

Via een paar simpele stappen kom je met ons in contact. Heb je een project liggen? Als opdrachtgever kun je heel gemakkelijk bij ons aanmelden. Wij nemen binnen een dag contact met je op en bespreken de mogelijkheden met je door. Onze gecertificeerde steigerbouwers offeren een eerlijke prijs. Meer informatie vooraf vraag je als opdrachtgever hieronder aan.

steigerbouwer gezocht met spoed?

wij hebben een netwerk van meer dan 500 zzp’ers.