Zzp’er inhuren vs. iemand in loondienst

door | 14 mei 2021 | Bouw

Zzp’er inhuren vs. iemand in loondienst

Een zzp’er inhuren of personeel aannemen? In deze blog lees je over de voordelen van het inhuren van een zzp-kracht.

zzper-inhuren-vs-iemand-in-loondienst

Voordelen inhuren zzp’er

Een belangrijk eerste voordeel van het inhuren van een zzp’er is dat het vaak goedkoper is dat het inhuren van iemand in loonbetrekking. Een zzp’er hoef je namelijk geen loonbelasting, verzekeringen of vakantiegeld te betalen. Ook gaat het geld direct naar de zzp’er zelf, wat resulteert in een lagere rekening.

Daarnaast is de zzp’er vaak meer flexibel dat iemand in loondienst. De zzp’er in de bouw deelt zelf zijn uren in. Dit geldt ook voor jouw opdrachten. Als je een tijd geen opdracht hebt voor de zzp’er hoef je hem niet door te betalen, maar pas wanneer hij weer aan de slag kan. Dit kan van grote waarde zijn voor projecten waar de hoeveelheid werk veel verschilt per periode. Deze flexibiliteit uit zich ook in de werklust van de zzp’er. Hij heeft, in tegenstelling tot degene in loonbetrekking, geen 9-tot-5-mentaliteit en hecht grote waarde aan het goed afleveren van de opdracht. Dit simpelweg omdat hij er anders niet voor betaald wordt. Dit is ook een van de belangrijke voordelen van het inhuren van een zzp’er.

De zzp’er in de bouw is erg gericht op de feedback van de opdrachtgever, meer dan degene in loondienst. Tevreden klanten zijn voor hem namelijk goede marketing, en mogelijk het begin van contact met nieuwe klanten. Door zijn verantwoordelijkheidsgevoel voor het leveren van goed werk heb je dus garantie voor een geslaagd project. Dit neemt ook met zich mee dat de zzp’er zich minder snel ziek meldt en zorg draagt voor jouw opdracht. Dit opgesomd is bij klanten een van de belangrijkste voordelen van het inhuren van een zzp’er.

Zzp'er inhuren of loondienst aannemen

Personeel aannemen of zzp’er inhuren

Er zijn dus een aantal belangrijke voordelen met betrekking tot het inhuren van een zzp’er. Deze voordelen kan je tegenover de nadelen van het aannemen van personeel zetten.

Een zzp’er in de arm nemen kan uiteraard via de zzp’er zelf, maar een andere, minder tijdrovende wijze is via een bemiddelingsbureau van zzp’ers in de bouw. Hesko is zo een platform. Zzp’ers kunnen hun expertise aanbieden waar opdrachtgevers hun klussen aanbieden. Zo worden klant en klusser zonder extra moeite bij elkaar gebracht.

Inhuren zzp-kracht

Heb je op tijdelijke, of op vaste basis arbeidskracht nodig voor je klus? Door je opdracht aan te bieden bij Hesko kom je in aanraking met de zzp’ers die bij ons aangesloten zijn. Zo ondervindt u zelf de voordelen van het inhuren van een zzp’er. Wij zoeken de geschikte kracht voor jouw klus, zodat jij je op je project kunt richten.

Kees Van den Heuvel
Sinds 1996 houd ik mij bezig met het ondersteunen van zzp'ers in de bouw. Tijdens alle fasen van HESKO heeft het team zich gericht op het luisteren naar anderen om samen iets moois neer te kunnen zetten. En zo weet je wat er van elkaar verwacht wordt en kunnen wij de juiste match maken.