Tips voor zzp’ers in de bouw

door | 06 mei 2021 | Bouw

Tips voor zzp’ers in de bouw

In deze blog krijg je een aantal handige tips voor zzp’ers in de bouw, een beeld van een bemiddelingsbureau zzp bouw zoals Hesko, en een antwoord op de vraag: “wat verdient een zzp’er in de bouw?”.

Tips-voor-zzpers-in-de-bouw

Tip 1: Maak gebruik van de financiële aftrekposten

De eerste tip van de tips voor zzp’ers in de bouw is van financiële aard. Investeer jij als startende zzp’er in een jaar meer dan 2.300 euro in bedrijfsmiddelen? (denk hierbij bijvoorbeeld aan materialen en machines) Dan heeft u waarschijnlijk recht op investeringsaftrek. Vooral de startende zzp’er in de bouw maakt veel aanschafkosten aan machines et cetera. Maak hier dus je voordeel mee!

Tip 2: maak gebruik van de juiste verzekeringen

De tweede tip voor zzp’ers in de bouw is dat het verstandig is om je te verzekeren. De zelfstandigheid als zzp’er is fijn, maar neemt ook met zich mee dat je overal zelf voor verantwoordelijk bent. Voornamelijk als je onverwachts iets aan je rug krijgt, of een bouwwerk voor storm beschadigt, is het fijn als je dit niet zelf hoeft te betalen. Daarom is het raadzaam om een aantal basisverzekeringen af te sluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aansprakelijkheidsverzekering, CAR-verzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering en een rechtsbijstandverzekering.

Tip 3: hou je administratie goed bij of besteed het uit

De derde tip voor zzp’ers in de bouw is dat je je administratie goed bijhoudt. Niet omdat de zzp’er in de bouw hier zo veel plezier uit haalt, maar omdat het je onderaan de streep veel tijd en stress bespaart. Daarnaast is het verplicht om je administratieve gegevens zeven jaar te bewaren. Op de site van de Belastingdienst kun je lezen waar jouw administratie aan moet voldoen, en welke kosten aftrekbaar zijn.

Bemiddelingsbureau zzp bouw

Hesko is werkzaam als bemiddelingsbureau zzp bouw. Zo’n bemiddelingsbureau legt het contact tussen de opdrachtgever en de zzp’er in de bouw. Op onze site kun je je inschrijven als zzp’er, om in aanmerking te komen voor ons gevarieerde aanbod van opdrachten. Zo kom je makkelijk in contact met de klant, en krijg je opdrachten aangeboden in jouw werkgebied en regio. Wij regelen het contact zodat jij je kunt bezighouden met waar je goed in bent.

Hoe vaak zie je Klaas-Jan Huntelaar in de verdediging of Max Verstappen op het voetbalveld? Die kans is vrijwel nihil. Waarom? Zij zijn goed in één ding: Klaas-Jan in het scoren en Max in het racen.

Door dus zo min mogelijk tijd kwijt te zijn aan het werven van klanten en de klantenanalyse blijft er bij de drukke zzp’er in de bouw meer tijd over om te doen waar hij goed in is. Wij van Hesko nemen die last uit handen. Ook kan Hesko jou voorzien van handige tips voor zzp’ers in de bouw.

Wat verdient een zzp’er in de bouw?

Wat een zzp’er in de bouw verdient, is afhankelijk van een paar factoren. Als zzp’er bepaal je zelf hoeveel uren je werkt in een week, en hoeveel je per uur vraagt. Echter, zijn er wel richtlijnen voor wat een zzp’er in de bouw verdient. Zo wordt het uurtarief in de meeste gevallen gebaseerd op een samenstelling van ervaring, specificaties en de soort opdracht. Daarnaast is vraag en aanbod een andere factor die de prijs van zzp’ers in de bouw stevig kan beïnvloeden.

Wil je, naast deze tips voor zzp’ers in de bouw, meer weten over het werken als zzp’er in de bouw? Neem dan zeker een kijkje bij de andere blogs op onze site.

Kees Van den Heuvel
Sinds 1996 houd ik mij bezig met het ondersteunen van zzp'ers in de bouw. Tijdens alle fasen van HESKO heeft het team zich gericht op het luisteren naar anderen om samen iets moois neer te kunnen zetten. En zo weet je wat er van elkaar verwacht wordt en kunnen wij de juiste match maken.