Voordelen 50 plussers in de arbeidsmarkt

door | 01 oktober 2018 | Bouw, Duurzaam, Gezondheid

De ervaren oudere ZZP’ers in ons land hebben het niet zo makkelijk, de laatste tijd komt er steeds meer berichtgeving naar buiten dat het voor werkeloze 50-plussers ontzettend lastig is om weer aan een baan te komen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat een potentiële werkgever eerder zal kiezen voor de jongere generatie. Deze kosten een stuk minder en hebben vaak eerder de behoefte om lange dagen te maken. Dit is jammer, wij zien juist veel voordelen aan het inschakelen van ervaren oudere ZZP’ers. Vandaar dat wij ons inzetten voor de werkeloze ervaren oudere ZZP’ers in ons land, zij zouden ook weer terug de markt op moeten kunnen!

De voordelen van oudere werknemers

Er zitten veel voordelen aan werken met 50 plussers. De voornaamste reden waarom werkgevers voor deze mensen in de rij zouden moeten staan is het feit dat een ouder iemand meer ervaring heeft op een bepaald vakgebied. Zoals ze het ook wel mooi kunnen zeggen: ‘zij draaien al wat langer mee’. Een echte timmerman kan namelijk timmeren vanaf de bodem tot aan de nok van een huis. Daarnaast is het zo dat een ouder persoon helemaal geen lagere motivatie heeft dan een jonge werknemer, iemand die al lang thuis zit zal alles er aan doen om met volle passie aan de slag te gaan. Op die manier krijg je als werkgever een gedreven werknemer die met zijn kennis anderen iets kan bijleren, dit brengt grote voordelen met zich mee. Je kunt dus wel zien dat de ervaren oudere ZZP’ers onder ons echt het bedrijf naar het volgende niveau zouden kunnen tillen als het ware.

Wat zijn nog meer redenen dat wij graag met 50 plussers werken:

  • Zij weten als de beste wat de ideale verhouding is tussen werk en gezin
  • Ze hebben vaak al veel sociale vaardigheden, het zijn dan ook prettige mensen om mee te werken
  • Ze kunnen de jongere generatie het een en ander leren, want ze hebben meer kennis van het vak
  • Ze zorgen voor een hogere mate van diversiteit op de werkvloer
  • De combinatie tussen jong en oud is echt niet te evenaren.

 

“Een echte timmerman kan namelijk timmeren vanaf de bodem tot aan de nok van een huis.”

 

Ervaren oudere ZZP’ers op de bouw

Op de bouw is er op dit moment een ontzettend hoge vraag naar arbeidskrachten, werkgevers staan in rijen om nieuwe mensen in dienst te nemen. Dit betekent dan ook dat 50 plussers momenteel een goede kans maken op de bouw, zij kunnen echt wel aan de slag. Zo kunnen zij worden ingezet voor diverse beroepen, denk maar aan metselaar, timmerman, monteur of elektricien. Onze opdrachtgevers zijn altijd op zoek naar ervaren mannen of vrouwen die weten hoe ze de handen uit te mouwen moeten steken. Als ZZP timmerman of monteur kun je bij ons dan ook echt wel een opdrachtgever vinden die zit te popelen om je in dienst te nemen. Het is vandaag de dag dus helemaal niet meer nodig om als 50 plusser thuis op de bank te zitten, door een goede opdrachtgever te vinden heb je weer iets om naar uit te kijken!

Het kan natuurlijk ook zijn dat je een opdrachtgever bent die op zoek is naar dit kaliber vakmanschap. Laat even je gegevens achter, dan helpen wij je graag verder!

via GIPHY

Philip van den Heuvel
Ik sta op met marketing en ga ermee naar bed, ben enthousiast over nieuwe techniek en zoek altijd naar vormen waarmee je samen tot iets moois kunt komen.