Hoe kom je aan bouwopdrachten als zzp ’er in de bouw?

door | 29 april 2021 | Bouw

Hoe kom je aan opdrachten als zzp’er in de bouw?

Bouwopdrachten voor de zzp-kracht kunnen lastig te vinden zijn. Hoe zorg je ervoor dat je opdrachten hebt als zzp-kracht in de bouw? In deze blog helpen we je met het zoeken van werk in de zzp-bouw. Voornamelijk online vindbaarheid en specialisering worden belicht als uitwegen. Hieronder dus antwoord op de vraag: “hoe kom ik aan werk als zzp’er in de bouw?”

hoe-kom-je-aan-opdrachten-als-zzper-in-de-bouw.jpg

Hoe kom ik aan werk als zzp’er?

Als zzp’er ben je je eigen visitekaartje. Dit geldt extra zwaar in de bouw. Zodra je een uitgangspunt hebt in de vorm van een paar opdrachtgevers, zullen deze opdrachtgevers jou aanbevelen bij anderen als jouw werk hen bevalt. Wanneer je dus naar behoren werkt, zal je netwerk alsmaar uitbreiden. In de bouw is de mond-tot-mond reclame namelijk erg belangrijk. Houd dit altijd in je hoofd, zodat je ook gekozen wordt voor volgende zzp bouwopdrachten bij kennissen van de klant.

Verder helpt ook online vindbaarheid. De meest ideale situatie is namelijk dat de opdrachtgever jou benadert met zzp bouwopdrachten, in plaats van andersom. Maak dus een online profiel aan in de vorm van een website of bijvoorbeeld een Facebookprofiel. Zo kun je duidelijk weergeven aan potentiële opdrachtgevers wat jouw expertise is, en kun je foto’s van laten zien van projecten waar je trots op bent. Hoe je verder aan zzp-opdrachten in de bouw kunt komen, is door opdrachtgevers te vragen om reviews achter te laten over jouw werk. Zo kun je ook de klant bereiken die een zzp’er zoekt door te googlen. Kortom, vooral je online vindbaarheid en je online reputatie zijn van groot belang om opdrachten in de zzp-bouw te vinden.

Wat ook kan helpen om bouwopdrachten te krijgen als zzp-kracht, is om je aanbod van werk aan te passen. Zodra je meer diensten kan leveren en je meerdere specialiteiten verwerft hebt, zal je ook meer opdrachtgevers krijgen. Meer specialiseren in voor jou nieuwe gebieden zal zorgen voor professioneler werk en een groter aanbod van opdrachten. Dit is dus zeker een aanrader voor elke zzp’er in de bouw!

Bouwopdrachten zzp voor meer werk

Deze tips samengevat: zorg dus dat je altijd professioneel te werk gaat zodat de klant tevreden is. Zorg dat je online vindbaar bent. Specialiseer je tenslotte in een breed vlak van diensten. Op deze manier kun je je netwerk zo groot mogelijk maken. Naast deze tips kan het ook raadzaam zijn om ingeschreven te staan bij een bemiddelingsbureau voor zzp’ers in de bouw. Hesko is zo een bureau. Wij brengen opdrachtgevers met zzp bouwopdrachten in contact met de (gespecialiseerde) zzp’er, zonder dat de zzp’er daar tijd en moeite in hoeft te steken. Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt in Hesko, schrijf je dan in als zzp’er om in aanmerking te komen voor ons aanbod van opdrachten.

Kees Van den Heuvel
Sinds 1996 houd ik mij bezig met het ondersteunen van zzp'ers in de bouw. Tijdens alle fasen van HESKO heeft het team zich gericht op het luisteren naar anderen om samen iets moois neer te kunnen zetten. En zo weet je wat er van elkaar verwacht wordt en kunnen wij de juiste match maken.