Personeel in de bouw, het is een strop voor veel ondernemers

door | 06 augustus 2018 | Bouw, Kosten

Ondernemer zijn in de bouw is lang niet meer zo makkelijk als voorheen. Vroeger ging alles veel soepeler, er waren minder regels en over het algemeen werd er niet zo veel gezeurd. Nu is dit niet meer, ondernemers krijgen steeds vaker te maken met allerlei kleine regeltjes die ze aardig veel geld kunnen kosten. Zo is het voor ondernemers echt een ramp om een groot aantal vaste werknemers in dienst te hebben die actief zijn op de bouw. Naar aanleiding van het interview van Thomas van Belzen met Dick Singerling (directeur bij Dirksen & Singerling) dat vorige week op Cobouw gepubliceerd werd hebben wij ons er ook in verdiept (Van Belzen, 2018). Als er namelijk een van deze personen langdurig ziek wordt dan kan dit de baas klauwen met geld gaan kosten. Deze financiële gevolgen van personeel in de bouw zijn dus vrij groot, in dit artikel gaan we kijken naar hoe dit dan komt en wat je er tegen kunt doen. Zo kan je zonder zorgen mensen aan het werk zetten!

Financiële gevolgen van personeel in de bouw

Goed, het eerste gevolg waar je als opdrachtgever of ondernemer mee te maken krijgt is langdurige ziekte. De bouw is nu eenmaal een sector waar een ongeluk nogal in een klein hoekje zit. Zo kan het altijd voorkomen dat er iets of iemand valt, een botbreuk is dan ook echt een veelvoorkomend probleem. Echter is dit natuurlijk als ondernemer zeer slecht voor de portemonnee, je moet namelijk wel door blijven betalen tijdens deze ziekte. Dit zorgt er voor dat je als ondernemer van een groot bedrijf flink moet betalen ieder jaar, je hebt namelijk altijd wel meerdere mensen die de ziektewet in gaan.

Deze regels zijn er natuurlijk om de werknemers te beschermen, het is dan ook wel logisch dat ze er zijn. Dat het logisch is betekent alleen nog niet dat ze voor beide partijen voordelig zijn, de ondernemer is namelijk vaak de dupe van deze kleine regels. Gelukkig is er een manier waarop de ondernemers in Nederland niet zulke grote risico’s hoeven te nemen als ze mensen uit de bouw nodig hebben. Deze oplossing is om ZZP’ers in dienst te nemen, door middel van de zelfstandigen worden namelijk aanzienlijk veel problemen voorkomen. Laten we eens kijken wat nu precies de voordelen zijn van zelfstandigen in de bouw.

ZZP’ers in de bouw – de oplossing voor het financiële probleem

Je hebt altijd wel ZZP’ers, je vindt ze dus ook in de bouw. Er zitten vele voordelen aan het inschakelen van een zelfstandige uit de bouw. Een groot voordeel is dat je veel minder kosten zal hebben aan deze persoon. Je hoeft namelijk bijna niets te doen, zo hoef je niet de belasting te betalen voor deze persoon. Dit kan op jaarbasis voor een ietwat groter bedrijf al erg veel geld schelen. Zo zie je dat dit zelf winst kan opleveren, in plaats van hoge kosten op de rekening. De voordelen van ZZP’ers in de bouw gaan echter nog veel verder.

Zo hoef je voor de zelfstandigen niet de materialen en het vervoer te regelen, dit wordt al door deze personen zelf gedaan. Gereedschap voor op de bouw is erg duur, vooral als er machines nodig zijn als er iets groots gemaakt moet worden. Door gebruik te maken van de zelfstandigen ben je dus echt veel minder geld kwijt als we kijken naar de kosten in een jaar. En je hebt natuurlijk niet meer te maken met allerlei regeltjes die komen kijken bij het personeel, hier hoef je je dus ook niet in te verdiepen. Zo zijn de uren vele malen flexibeler als je gebruik maakt van zelfstandigen.

Geen langdurige ziektekosten

Nu hebben we alleen het grootste voordeel nog niet gehad, dit is het feit dat je voor de ZZP’ers niet hoeft door te betalen wanneer er sprake is van langdurige ziekte. Dit is natuurlijk voor iedere ondernemer een van de meest grote zorgen die normaal in zijn hoofd op zal komen, bij mensen in loondienst is dit namelijk wel het geval. Mocht je dus als ondernemer meer financiële zekerheid wensen voor het bedrijf dan is het echt een van de beste dingen die je kunt doen, door zelfstandigen in te schakelen zit je tenminste niet meer opgezadeld met allerlei hoge kosten.

Je kunt dus wel zien dat je als ondernemer erg veel voordeel krijgt wanneer je er voor kiest om ZZP’ers in de bouw te nemen voor een bepaalde klus. Het grote voordeel is dus dat je veel minder geld kwijt zal zijn, de kosten worden dus als het ware omgezet in winst. We kennen maar weinig bedrijven die dit een slecht iets zouden vinden. Nu is het niet altijd makkelijk om goede ZPP’ers te vinden op de arbeidsmarkt. We hebben voor jou echter een opluchtend antwoord op dit probleem, bij ons vind je namelijk de beste selectie van deze vakmensen. Hieronder hebben we in het kort beschreven wat we voor jouw bedrijf of onderneming kunnen betekenen.

Zelfstandigen gezocht?

Bij ons, HESKO, ben je aan het adres voor de beste ZZP’ers op allerlei soorten gebieden, we zijn dan ook een bedrijf wat zich richt op de bemiddeling tussen ondernemer en zelfstandige. Neem bij ons op de site maar eens een kijkje bij alle soorten sectoren waarop wij actief zijn. Hier vind je alle personen die beschikbaar zijn voor een bepaalde klus. Ook kunnen wij je eenvoudig vertellen over de zelfstandigen en hun werkervaring, hierdoor kun je makkelijk een keuze maken over wie je nu wilt hebben voor een bepaalde klus. We hebben al veel ondernemers en zelfstandigen samengebracht, misschien jouw bedrijf binnenkort ook wel! Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Bronnen:
Van Belzen, T. (2018, 1 augustus). Waarom deze bouwer personeel steeds minder leuk vindt: ‘Onze winst gaat op aan langdurig zieken’. Geraadpleegd op 2 augustus 2018, van https://www.cobouw.nl/bouwbreed/nieuws/2018/08/waarom-deze-bouwer-personeel-steeds-minder-leuk-vindt-onze-winst-gaat-op-aan-langdurig-zieken-101263550

Filmpje

Philip van den Heuvel
Ik sta op met marketing en ga ermee naar bed, ben enthousiast over nieuwe techniek en zoek altijd naar vormen waarmee je samen tot iets moois kunt komen.